GTC

Wiśniowy Business Park

powrót

Lifting holu wejściowego nie musi być skomplikowany i kosztowny.

Wystarczy minimalizm i dobry DSGN.

Hol i recepcja to wizytówka każdej firmy, tak też jest w przypadku GTC – dewelopera o światowym zasięgu działania. 

projekt: Globe Trade Center

design: DSGN

lokalizacja: WBP, ul. 1 Sierpnia 8

zrealizowany

powierzchnia: 300 m2

Zaproponowaliśmy projekt, w którym układ posadzek, ścian, sufitów i oświetlenia, oparto na jednej siatce kompozycyjnej. Wyznaczona jest przez czarne dekory posadzki, linie podziału i oświetlenie - w okładzinach ściennych oraz liniowe oświetlenie w sufitach. Dzięki temu zabiegowi panuje tu idealna harmonia - poszczególne elementy łączą się i przenikają w naturalny sposób.

 

Na taki efekt składają się też inne, świadomie wybrane rozwiązania, m. in. zastosowanie kontrastów kolorystycznych i materiałowych, użycie płytek posadzkowych z tego samego materiału, ale różnie wykończonych (mat/połysk), które dyskretnie sygnalizują podział holu na strefy.

Na ścianach widzimy kompozycję trzech rodzajów okładzin z odmiennych materiałów, różniących się także kolorystyką i techniką wykończenia. Nad strefami mamy dwa sufity, biały-gładki z kompozycją czarnych lamp zwieszanych, doświetlających strefę recepcji oraz czarny-ażurowy z siatki w strefie komunikacji.  Całości dopełnia wystrój recepcji – prosty i funkcjonalny, z pasującym do wnętrza meblem z kamienną nadstawką.

 

Nowoczesny hol GTC to dobry przykład naszego podejścia do zadań, w których można wykazać się zarówno kreatywnością, jak i dyscypliną projektową.